Udang Saus Mentega

Bahan :

1 kg  udang besar, keluarkan urat hitam dari punggung, biarkan kepala dan ekornya
1/2 sdt  garam
200g  margarin, untuk menggoreng
3 siung  bawang putih, cincang
2 cm  jahe, cincang
125 ml  saus tomat
1 sdm  kecap asin encer
1/2 sdt  gula pasir
1 sdt  cuka
2 btg  daun bawang, iris 2 cm
1 sdt  tepung kanji, larutkan dalam 100 ml air

Cara Membuat :

Lumuri udang dengan garam, sisihkan 5

Advertisements
This entry was posted in masakan cina, menu internasional, resep udang. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s